interior design

ZIGZAG CHAIR

Puur design, gemaakt met fusion 360.
De  ZIGZAG CHAIR is gemaakt van verchroomd staal,
industrieel toegepast rubber en uiteinde van
champagnekurken.
Prijs op aanvraag.

zig zag chair

MULTIKLITT FURNITURE

Het leven is een grote puzzel in het denken van een mens, om die puzzel op te lossen, zal men de statische leefomgeving moeten veranderen in een dynamische leefomgeving, want een mens is in een het dynamisch leven continu bezig zich zelf te verrijken met antwoorden, zodat met die antwoorden de grote puzzel van het denken van de mens kan worden opgelost. Ook kan een mens niet leven met alles wat vast staat in de leefomgeving, er is verandering nodig in het leven om te kunnen leven. Met deze stelling ben ik aan het denken geslagen, want in de leefomgeving van een mens is inderdaad weinig dynamischeteit te vinden, heel af en toe schuift men een meubelstuk opzij, hangt men een ander schilderij op, legt men een ander soort fruit in de fruitschaal, de leefomgeving is dus over het algemeen zeer statisch. Vandaar dat ik dit project ben gestart genaamd “MULTIKLITT FURNITURE”, dit is een project gemaakt met het in 1951 uitgevonden systeem “de klittenband” door George de Mestral. Dit project bestaat uit kubussen van klittenband die je aan elkaar kunt hechten om verschillende soorten meubelstukken te creëren, zodat je het dynamische in het leven kunt vergroten, maar ook om de grote puzzel in het hoofd op te lossen! Dus een ode aan George de Mestral, Piet Mondriaan en de minialist die ons doen antwoorden op de vragen in het leven.

multiklitt furniture

THE KLITTWALL

Veel mensen leven in een dynamische wereld, in een dynamische wereld hoort ook een dynamische leefomgeving, vandaar is dit project ontstaan genaamd “THE KLITWALL”.
Kort maar krachtig een boekenkast van losse boekenplanken die hangen aan een modern kunstschilderij van klitteband, die boekenplanken kunt u dus dynamisch indelen, elke keer weer anders, ook kunt u de boekenplanken los op de grond zetten, en genieten van een modern schilderij. De basis is dus de muur van klitteband(modern schilderij), daarbij koopt u losse boekenplanken afhankelijk van volume boeken die u heeft.

basis modern schilderij van klitteband

klittwall 2

basis modern schilderij van klitteband + boekenplanken

klittwall3

THE BIOCULT-LAMP

De moderne mens is in het chaotische innoverende leven, bezig een stukje design te vinden waarin zij hun rust krijgen. Deze kwestie is waar het bij het Studio & Galerie Menno van der Born qua ontwerpen ook vaak om gaat. Ik heb dus voor deze mensen een uniek stukje design ontworpen in de sfeer van “plastic is fantastic” met de begrippen natuur,plastic en licht genaamd “THE BIOCULT-LAMP”. Met deze lamp kunt u zelf een eigen invulling geven, want hij is geschikt voor een aquarium, terrarium of een cactusjescultuur. Hang deze lamp op in uw woonkamer, keuken, slaapkamer of misschien wel uw toilet. Overal komt deze hanglamp tot zijn recht vanwege zijn unieke design.

biocult-lampbiocult-lampbiocult-lamp

                      aquarium                                    cactusjescultuur                                    terrarium

HIGH DINE

HIGH DINE is ontstaan uit voorliefde voor mechanische systemen en uit voorliefde voor sociologie en psychologie. Want mensen die veel willen zien, en veel willen genieten en dat liefst in een omgeving waar privacy heerst, zien dit liefst vanaf een hoogte. Ik heb daarom een hangstoel gecreëerd die zich omhoog beweegt door middel van mechanische kracht, vanuit deze stoel word  men bedient door een mechanische servicelade. De hangstoel werkt op een principe veerkracht + massa = energie(beweging). De servicelade werkt via een kracht van arbeid, namelijk een kettingsysteem, waar men aan moet draaien. Deze stoel en servicelade zijn bevestigt op een stuk zware massa beton, en hangen een aan sterk stuk metaal. Dus qua veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken. Wilt u in details weten wat er mee bedoelt wordt kijk dan op het ontwerp hieronder.

hangstoel